‘Mijn podcast maken is niet alleen maar gaaf’

Toen afgelopen zomer het idee om een podcast te beginnen concreet werd, was ik me nog vrij onbewust van de impact die deze podcast zou hebben op het overwinnen van mijn eigen angsten. ‘Gaaf!’, dacht ik met name. ‘Met inspirerende mensen in gesprek gaan over onderwerpen waar ik in geloof en super veel interesse in heb!’.

Als je inmiddels geluisterd hebt, dan weet je dat de onderwerpen in mijn podcast op een verjaardag niet snel de revue passeren. Althans, ik weet niet hoe dat met jou zit, maar ik heb nog niet eerder op een verjaardag tegen m’n tante gezegd dat ze een ‘soul, playing a role’ is. Of ooit een gesprek gestart met een onbekende achterneef door ‘m te vragen wie er vaker zin in seks heeft: hij of zijn vrouw. En als jij tijdens een gevallen stilte in de verjaardagskring weleens het gesprek op gang hielp door te vragen of iemand iets wilt vertellen over zijn vorige levens, dan vind ik je een held.

Ik kwam er dus gaandeweg achter dat het uitbrengen van deze podcast niet alleen maar gaaf zou worden. Het zou ook een ‘coming-out’ zijn van onderwerpen waar ik me mee bezig houd. En, ik realiseerde me dat als ik een gelijkwaardig onderdeel van het gesprek wilde zijn, dat ik ook mijn eigen ervaringen rondom die onderwerpen zou moeten delen. Nou, ik kan je vertellen: als je net als ik mens bent die bang kan zijn voor de mening van anderen, dan gaan er flink wat luikjes (=coachtaal) open.

Ik werd me dus bewust dat mijn podcast nog een ander, meer persoonlijk doel zou dienen. Het zou me gaan helpen om nog meer te gaan staan voor wie ik ben, waar ik geïnteresseerd in ben en in geloof. En om er nog maar eens een ‘spirituele’ tegenaan te knallen: het zou me helpen om mijn eigen schaduwkanten naar het licht te brengen ?.

Wil je meer weten over schaduwkanten en ontdekken welke schaduwkanten jijzelf hebt? Lees dan deze blog.

Groet,

Jeffrey

Meer inspiratie

Wil je op de hoogte blijven?