‘Als we écht onszelf zijn en doen
wat we het liefste doen, dan leveren
we allemaal onze unieke bijdrage
aan een mooiere wereld.’

Als kind had ik – vermoedelijk net als een groot aantal andere kinderen – een sterke neiging om de (onbewuste) mening van anderen te volgen. Ik wilde het goed doen voor m’n ouders, broertjes, leraren, vriendjes, ouders van vriendjes etc. Daardoor ging ik onbewust regelmatig voorbij aan wat ik zelf het liefste wilde op het gebied van bijvoorbeeld school, studie, sport en op sociaal vlak.

Toen ik ‘volwassen’ werd, netjes mijn studie bedrijfskunde afrondde en in het bedrijfsleven terecht kwam, was ik me nauwelijks bewust van mijn échte verlangens. Met vlagen voelde ik plezier in mijn werk, maar regelmatig ook weerstand. Het ‘vlammetje’ ontbrak vaak op de verschillende gebieden in mijn leven en het pleasen en volgen van anderen was een tweede natuur geworden.

Ik durfde vaak niet op mijn eigen mening en gevoel te vertrouwen en regelmatig wist ik – ondanks mijn hoogsensitiviteit – niet eens wat ik zelf eigenlijk wilde. Vaak wist ik beter wat een ander nodig had dan ikzelf. M’n hoofd had een belangrijkere plek dan m’n hart ingenomen.

Toen ik 27 was ging de ‘poort van persoonlijke ontwikkeling’ voor me open en begon ik inzicht te krijgen in hoe ik in elkaar zat. Er volgden jaren van coaching, therapie, (coach)opleidingen, retraites en boeken lezen. Ik zag in hoe mijn gedragspatronen waren ontstaan en hoe het mij en m’n leven had gevormd. Met vallen en opstaan leerde ik mezelf meer te accepteren in wie ik ben en waar ik behoefte aan heb. Ik stemde mijn keuzes daar steeds beter op af en nam daardoor stap voor stap mijn vrijheid terug.

Mijn eigen weg inslaan leverde in een tijdsbestek van enkele jaren grote veranderingen op. Ik ging vol voor mijn passie persoonlijke ontwikkeling en schoolde mezelf om tot professioneel coach. Samen met mijn vriendin Anouk begonnen we ons eigen coachbedrijf VolBewust. Nu ik als zelfstandige in plaats van medewerker in alle vrijheid mensen kon coachen was een droom die uitkwam! Ook op privé-vlak maakte ik grote veranderingen door. De Randstad waar ik m’n leven lang woonde, veilig omgeven door familie en vrienden, maakte plaats voor een verhuizing richting de natuur. Tot slot veranderde ook m’n sociale omgeving, doordat ik steeds meer invulling begon te geven aan (nieuwe) interesses en waardoor er nieuwe mensen in m’n leven kwamen.

Ik gun het iedereen om zijn eigen avontuur naar vrijheid aan te gaan en het voelt als mijn persoonlijke missie om daar zoveel mogelijk mensen bij te helpen. Als we écht onszelf zijn en doen wat we het liefste doen, dan leveren we allemaal onze unieke bijdrage aan een mooiere wereld. Doe jij ook mee?

Wil je meer van me weten? Bekijk dan m’n LinkedIn profiel:

Wil je op de hoogte blijven?